2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Projekto Liepsnojantis „Židinys“ 1-ieji mokymai

Jaunimo iniciatyvinė grupė „Židinys“ vykdo projektą Liepsnojantis „Židinys“, kuris prasidėjo vasario 1-ąją dieną. Kaip ir kiekviename projekte pirmiausia vyksta pasirengimas projekto įgyvendinimui. Vasario 11 – 13 dienomis jaunimo iniciatyvinės grupės „Židinys“ dalyviai susirinko šalia Vilniaus esančioje sodyboje, kad drauge su konsultante Alina suformuotų stiprią komandą ir įgyvendintų pirmąjį projekto etapą. Jo tikslas buvo ne tik komandos formavimas, bet ir detalios programos kūrimas, susitikimų su bendruomene datų tikslinimas, veiklų ir atsakomybių pasiskirstymas.
Mokymų programą sudarė konsultantė Alina. Ji žino įvairių metodų, kurių pagalba „sulipdoma“ stipri komanda. JTBA mokymuose buvę mūsų mokyklos jaunimo iniciatyvinės grupės „Židinys“ nariai – Sandra ir Daniil taip pat prisidėjo prie programos rengimo.
Vasario 11 d., penktadienį į mokymų vietą susirinkome po visų dienos darbų. Nors ir neturėjome daug laiko, tačiau produktyviai padirbėjome ir pirmąją dieną. Visi jaunimo iniciatyvinės grupės „Židinys“ dalyviai išsakė savo baimes ir lūkesčius, gaila, kad ne visi buvo susiję su šiais mokymais. Visi kūrėme susitarimus, kurių laikėmės visų mokymų metu. Vėlų vakarą lauke atlikome komandos formavimo metodą „Aklųjų traukinukas“.
Kitą dieną mūsų laukė daug įdomių ir kūrybiškų užduočių:
  • 15 užduočių per 60 minučių
  • Mazgas
  • Išėjimas į mišką
  • Energijus „Aš dainuoju lietuje“
  • Energijus „Kiniečių futbolas“
Sandra ir Daniil pristatė JTBA seminaro mokymus ir pasidžiaugė įgytomis naujomis žiniomis, kurias panaudojo net ir šių mokymų metu, likusią dienos dalį – galimomis projekto atsakomybėmis.
Sekmadienį, baigiantis mokymų laikui, visi jaunimo iniciatyvinės grupės „Židinys“ dalyviai pasidalijo šių mokymų metu įgytomis žiniomis ir įsivertino mokymus. Seminarui aptarti pasirinkome „Murmesiuką“.
Iki kitų mokymų :)


Sandra Vilutytė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą