2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

Spektaklio „Tas uždraustas žodis ‚Laisvė‘“ pristatymas Klaipėdoje

        2011 m. kovo 31 d. Liepsnojančio Židinio Teatras išvyko gastrolių į Klaipėdą. Ankstyvą rytą prasidėjusi kelionė žadėjo daug gerų emocijų ir naujų pažinčių. Pirmasis Klaipėdoje aplankytas objektas aišku buvo Baltijos jūra, vėliau aplankėme kruizinių laivų terminalą. Tačiau šios kelionės tikslas – dalyvavimas integruotame projekte – konferencijoje „Lietuvos laisvės nešėjai“, kurią rengė Klaipėdos Naujakiemio suaugusiųjų vidurinė mokykla ir Vilniaus „Židinio“ suaugusiųjų vidurinė mokykla. Prieš konferenciją vyko intensyvūs pasiruošimo darbai – visi jaunimo iniciatyvinės grupės „Židinys“ nariai įsitraukė į spektaklio širmų statymą, garso technikos sureguliavimą ir aktorių grimavimą.
        Klaipėdos Naujakiemio suaugusiųjų vidurinės mokyklos istorijos mokytoja metodininkė Severija Rudeičiukienė su mokiniais vedė konferenciją. Jos metu buvo pristatyti mokinių atlikti projektai, buvusi tremtinė papasakojo savo istoriją, kuri visus labai sudomino. Konferenciją „Lietuvos laisvės nešėjai“ užbaigė Liepsnojančio Židinio Teatro spektaklis „Tas uždraustas žodis ‚Laisvė‘“, kuris žiūrovus nukėlė į 1972 m., kuomet jaunimas kovojo už laisvę ne ginklu, o savo gyvybe.
        Dėkojame Klaipėdos Naujakiemio suaugusiųjų vidurinės mokyklos direktoriui Pranui Surbliui, mokytojams ir mokiniams už šiltą priėmimą.

LŽT komanda

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą