2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Liepsnojančio Židinio Teatro projekto baigiamasis renginys

        Vilniaus „Židinio“ suaugusiųjų gimnazijoje gegužės 24 d. nuo ankstaus ryto šurmuliavo Liepsnojančio Židinio Teatro projekto baigiamasis renginys. Keturis mėnesius trukęs projektas buvo vainikuotas mokykloje vykusiais įvairiais renginiais. Dienos pradžioje  mokyklos bendruomenę ir jos svečius pasigaminti sau mielų suvenyrų ir linksmai praleisti laiką kvietė kūrybinės dirbtuvės. Mezgimo ir nėrimo mokė Jurgita Greičiūtė, Irina Podelinskaja, su  dekupažo technologijų subtilybėmis supažindino Ilona Filipenkovaitė, Jūratė Vainorienė, monotipijos mokė Miglė Grigonytė, tradicinių sodų subtilybes demonstravo Darius ir Dalia Mockevičiai, paruošti maistą mokė Jūratė Golubovskienė, pantomimos mokė Sandra Latanauskaitė, daugiausia dėmesio sulaukė senoviniai būrimai, kur visi norintys galėjo sužinoti savo ateitį.
        Aktų salėje aktoriai pratęsė Liepsnojančio Židinio Teatro projekto baigiamąjį renginį ir „Židinio“ suaugusiųjų gimnazijos bendruomenei antrąjį kartą parodė patobulintą spektaklį „Tas uždraustas žodis Laisvė“.
        Kaip gi baigiamasis renginys be apdovanojimų. Pirmoji padėka buvo skirta JTBA, tačiau jų atstovai mūsų renginyje nedalyvavo. Už šiltą priėmimą padėkos įteiktos 4 mokykloms (Vilniaus „Židinio“ suaugusiųjų gimnazijai, Vilniaus Žemynos gimnazijai, Vilniaus vidurinei mokyklai „Lietuvių namai“, Klaipėdos Naujakiemio suaugusiųjų vidurinei mokyklai) ir Kauno IX forto muziejui, kur šio projekto metu pristatėme spektaklį. Prie projekto prisidėjusiems žmonėms buvo įteikti padėkos raštai ir rėmėjų dovanos: už aktorių grimą – Mildai Zavarskytei, už nuotraukas – Remigijui Venckui, Kastyčiui Žukauskui, Leonardui Vorobėj, už labai svarbius, bet nematomus darbus – Jelena Petrovai, Zigmui Sabui, Daivai Dovydaitienei, už teatro logotipo dizainą – Rasai Jonikaitei. Kūrybinių dirbtuvių vadovams buvo įteikti padėkos raštai ir rėmėjų dovanos. Galiausiai į sceną buvo pakviesti aktoriai: Benas Druskis, Laima Koobas, Aleksas Gorinskis, Dovilė Kruopienytė, Irina Podelinskaja, Margarita Sucharevskaja, Ingrida Saikevičiūtė, Glorija Kurpickaja, Daniil Nižegorodov, aktorė ir scenarijaus autorė Alina Martinkutė, bei režisierė Sandra Latanauskaitė. Aktoriai padėkojo teatro vadovui ir režisieriui Edvinui Šimulynui už idėjas, visokeriopą pagalbą ir palaikymą. Į salę buvo įvežta saldi dovana – tortas su JTBA ir LŽT simbolika, kurio užteko visiems surinkusiems renginio dalyviams.
        Liepsnojančio Židinio Teatro projekto baigiamąjį renginį vainikavo 4 grupių koncertas. Pirma scenoje pasirodė dainuojamosios poezijos atlikėja Justina Kaminskaitė. Paskutinę dainą su ja atliko Groovin’ Hi grupe, o vėliau vieni tęsė pasirodymą. Džiazo atlikėja Adelija Latakaitė scenoje pasirodė su komanda. Paskutiniai scenoje pasirodė Saulės kliošas, jie puikiai išjudino žiūrovus, drąsiausieji šoko prie scenos. Po koncerto niekas neskubėjo skirstytis, renginio žiūrovai ir  dalyviai dalinosi įspūdžiais. Grupių pasirodymus įgarsino ir diskoteką kūrė DJ Gyvatnešis.
         Liepsnojančio Židinio Teatro komandai tai dar ne paskutinis pasirodymas. Vasarą spektaklį „Tas uždraustas žodis Laisvė“ planuojama rodyti Visagine bei Užpaliuose (Utenos raj.). Pastarojoje vietoje liepos 5 d. kultūros namuose stovyklos „Skamba skamba kankliai“ metu. Spektaklis nebus pamirštas ir rudenį. Sekite naujienas teatro blog’e.

LŽT komanda

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą