2011 m. kovo 1 d., antradienis

Projekto Liepsnojantis „Židinys“ mokymai naujiems komandos nariams

Jaunimo iniciatyvinė grupės „Židinys“ vykdomas projektas Liepsnojantis „Židinys“ įgauna pagreitį. Įgyvendintas pirmas projekto etapas – mokymai naujiems komandos nariams. Šie mokymai vyko vasario 25 – 27 dienomis šalia Vilniaus esančioje sodyboje. Prie pagrindinės 8 narių grupės prisijungė 3 nauji nariai (Sandra, Dovilė, Laima). Šio susitikimo tikslas – naujų narių įtraukimas į komandą, atsakomybių pasiskirstymas ir svarbiausia - spektaklio repeticijos.
Pirmąją mokymų dieną pasirengėm tolimesniam darbui, t.y.:
  • Kūrėme taisykles šiems ir likusiems mokymas;
  • kiekvienas dalyvis parašė šių mokymų ir viso projekto lūkesčius ir baimes;
  • aptarėme projekto įgyvendintas veiklas ir ateities planus, kurie mūsų laukia ateityje.
Pirmosios mokymų dienos pabaigoje laukė komandinis žaidinas „Vinis“.
         Antrąją mokymų dieną laukė intensyvus ir varginantis darbas. Dieną prasidėjo skaniais pusryčiai ir energijos suteikiančiu pratimu „Vienodas atstumas“. Po jo pristatyta dienotvarkė, kurios buvo privalu laikytis kiekvienam. Visą dieną vyko spektaklio „Tas uždraustas žodis ‚Laisvė‘“ repeticijos, juk jau kovo 10 dieną šio spektaklio premjera Vilniaus „Židinio“ suaugusiųjų vidurinėje mokykloje. Laisvu nuo repeticijų laiku komandos nariai skirstėsi projekto veiklų atsakomybėmis. Šių mokymų metu vienbalsiai nutarta, kad projekto kulminacija – Mokyklos diena – vyks šių metų gegužės 24 d. (antradienį). Margarita prisiėmė atsakomybė už šios dienos  organizavimą, bet komanda tikrai nepaliks jos vienos. Irina organizuos visos Mokyklos dienos metu vyksiančias kūrybines dirbtuves, Edvinas – spektaklį, Margarita – koncertą, kurio metu pasirodys dvi jaunimo muzikinės grupės. Edvinas informavo, kad greitu laiku turėtų pasirodyti projekto atributika: marškinėliai ir ženkliukai. Toliau grupės laukė pažintis su socialine drama bei energijos suteikiantys pratimai „Aš dainuoju lietuje“, „Arklių lenktynės“. Antrosios dienos programą užbaigė trumpa istorija:

Tai istorija apie keturis žmones, kurių vardai buvo Kiekvienas, Kažkas, Betkas ir Niekas. Buvo labai svarbus darbas, kurį atlikti buvo paprašytas Kiekvienas. Kiekvienas buvo įsitikinęs, kad Kažkas tai padarys. Betkas galėjo tai padaryti, bet Niekas nedarė. Kažkas supyko, nes tai buvo Kiekvieno darbas. Kiekvienas galvojo, kad Betkas tai gali padaryti, bet Niekas nesuvokė, kad Kiekvienas to nepadarys. Baigėsi tuo, kad Kiekvienas apkaltino Kažką, tuo metu, kai Niekas nepadarė to, ką galėjo padaryti Kiekvienas.

         Trečiąją mokymų dieną  vyko intensyvios repeticijos, o po jų jaunimo iniciatyvinės grupės „Židinys“ nariai užpildė mokymų įvertinimo anketą. Prieš išvykimą namo komandos nariai pasidžiaugė turiningai praleistu laiku, darbinga atmosfera ir draugiška komanda.
Greitai vėl susitiksime J

Sandra Vilutytė

1 komentaras: