2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Spektaklio "Tas uždraustas žodis 'Laisvė'" premjera jau šiandien!!!

     Šiandien 19 val. didžioji Liepsnojančio Židinio teatro spektaklio "Tas uždraustas žodis 'Laisvė'" premjera Vilniaus „Židinio“ suaugusiųjų vidurinėje mokykloje (Kauno g. 43, Vilnius).
      Sovietinė Lietuva. Kaunas. 1972 m. gegužės 14 d.  Muzikinio teatro kiemelyje ką tik įvyko šiurpus įvykis – kovodamas prieš sovietinę sistemą, susidegino Romas Kalanta. Dar jaučiamas benzino ir degėsių kvapas. Milicija gaudo jaunuolius, kurie bėga  gatvėmis apsiginklavę Trispalvėmis. Sumaištis.
     Jaunas vaikinas Gražvydas – reikšmingo Lietuvos istorijos įvykio liudininkas. Jis, kaip ir daugelis jaunuolių, svajoja apie laisvą ir nevaržomą gyvenimą, kuriame nebūtų melo ir priespaudos. Jauno žmogaus auka jį įkvepia veikti. Gražvydas prisi­jungia prie jaunų žmonių pasipriešinimo judėjimo, kurio lyderė yra aktyvi mergina vardu Tautvydė. Vaikinas gauna bando­mąją užduotį – neramumų kupiname mieste pakabinti Trispalvę...
    Ar išdrįs Gražvydas pasipriešinti galingai sistemai? Ką apie tai pagalvos jo mylimoji Marija? Ko verta žmogaus auka? Kiek svarbi žmogui Laisvė? Atsakymai „Liepsnojančio Židinio Teatro“ spektaklyje „Tas uždraustas žodis „Laisvė“ jau šiandien.

   
   LŽT komanda

2 komentarai: